ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در ریزش معدن روستای «آزاد بر» چالوس چهار کارگر زیر آوار گرفتار شدند

امروز شنبه ۳۰ تیر، در حادثه‌ای در یک معدن در محدوده روستای «آزادبر» جاده چالوس چهار کارگر زیر آوار گرفتار شدند. تا این لحظه جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده است. کورش جعفری، رئیس اداره مدیریت بحران فرمانداری کرج با تایید این خبر، اعلام کرد که تیم های امدادی به محل حادثه اعزام شده‌اند. وقوع این حادثه جدید برای کارگران در حالی رخ داده که در روزهای اخیر پیکر سومین کارگری که در حادثه ریزش معدن شازند، واقع در استان مرکزی زیر آوار مانده بود، پیدا شد. معدن شازند ۲۷ خردادماه سال جاری ریزش کرد و به‌جز آیت‌الله رضایی و مجتبی نجفی دو کارگر دیگر به نام‌های محمد ابوالحسنی و نصرت‌اله یارمحمدی در این حادثه مفقود شدند. پیکرهای ابوالحسنی و یارمحمدی شش ساعت پس از حادثه در محل پیدا شدند. این دو نفر کارگر بازنشسته بودند. کارگران معدن از جمله کارگرانی هستند که قربانی سودجویی پیمانکاران و صاحبان معادن می‌شوند که برای سود بیشتر از تأمین ابزار ایمنی استاندارد و رعایت اصول ایمنی سر باز می‌زنند. سازمان پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۲ مرگ دست‌کم دو هزار و ۱۱۵ کارگر را بر اثر حوادث کاری ثبت کرده است.

سه دانشجوی دختر را به اتهام «عدم رعایت پوشش ابلاغی» از خوابگاه و خدمات رفاهی محروم کردند

بنا بر گزارش انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، کمیته انضباطی این دانشگاه برای سه دانشجوی دختر به «اتهام عدم رعایت پوشش ابلاغی» و با دخالت در حریم خصوصی این دانشجویان حکم محرومیت از خوابگاه و خدمات رفاهی صادر کرده است. به گزارش کانال تلگرام دانشجویان متحد همچنین یک دانشجوی دیگر نیز به یک ترم تعلیق بدون احتساب سنوات محکوم شده است. در این گزارش اشا‌ره‌ای به هویت این دانشجو نشده است. بر مبنای این گزارش در قبال بخشودگی حکم به این دانشجو پیشنهاد شرکت در سفر اربعین را داده‌اند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی برنده جایزه صلح نوبل از زندان بلاروس شدند

هیئتی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه ۲۹ تیر/ ۱۹ ژوئیه از بلاروس خواستند تا برنده جایزه صلح نوبل و بنیانگذار یکی از معتبرترین گروه‌های حقوق بشری این کشور را که به مدت سه سال پشت میله‌های زندان به سر می‌برد، آزاد کند. آلس بیالیاتسکی در جریان سرکوب گسترده مخالفان الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس و پس از تظاهرات گسترده و عمومی در سال ۲۰۲۰ زندانی شد. این اعتراضات پس از انتخاباتی صورت گرفت که مخالفان و ناظران بی‌طرف آن را مهندسی‌شده خواندند و در نهایت سبب شد لوکاشنکو برای ششمین دوره در منصب ریاست جمهوری بماند. بیش از ۳۵ هزار نفر در این اعتراضات، بازداشت شدند. بسیاری از آنها توسط پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و مخالفان برجسته یا از کشور گریختند یا به زندان محکوم شدند. ۱۴۰۰ عضو گروه حقوق بشری «بلاروس ویاسنا» در میان این زندانی‌ها هستند. بیالیاتسکی، بنیانگذار این گروه حقوق‌بشری، در ژوئیه ۲۰۲۱ به اتهام فرار مالیاتی دستگیر شد، اما سپس به جرم قاچاق و تأمین مالی فعالیت‌هایی که نظم عمومی را نقض می‌کرد، محکوم شد. او در سال ۲۰۲۲ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. گروه کارشناسان سازمان ملل در مورد بازداشت خودسرانه در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، نوشت: «دلیل دستگیری و متعاقب آن بازداشت آقای بیالیاتسکی، تلاش برای احقاق آزادی بیان و آزادی تجمع بود». بلاروس در هفته‌های اخیر حدود ۱۸ زندانی سیاسی را که به شدت بیمار بودند آزاد کرد. همسر بیالیاتسکی به آسوشیتدپرس گفت: «امیدوارم که درخواست‌های سازمان ملل در مینسک هم شنیده شود، زیرا آلس از داروهای ضروری محروم است و در شرایط غیرانسانی زندانی است.»

اعمال منع آمد و شد و استقرار نیروهای نظامی در بنگلادش

بنگلادش پس از چند روز درگیری در اعتراضات علیه سهمیه‌های شغلی دولتی در سراسر کشور، از اعمال مقررات منع آمد و شد و استقرار نیروهای نظامی خبر داد. نعیمل اسلام خان، سخنگوی مطبوعاتی نخست وزیر شیخ حسینه، به خبرگزاری فرانسه گفت: «دولت تصمیم گرفته است منع آمد و شد اعمال کند و ارتش را برای کمک به مقامات غیرنظامی مستقر کند.» عصر پنجشنبه، هزاران معترض به ایستگاه تلویزیون دولتی بی‌تی‌وی بنگلادش یورش بردند، شیشه‌ها و چراغ‌ها را شکستند و بخش‌هایی از ساختمان را نیز به آتش کشیدند. پلیس در داکا، پایتخت این کشور، پیش از این، برای جلوگیری از اعتراضات، همه تجمعات عمومی را ممنوع کرده بود. الجزیره گزارش کرده که اجرای مقررات منع آمد و شد که از نیمه شب (۱۸:۰۰ به وقت گرینویچ روز جمعه) آغاز شد، «تنها به سردرگمی عمومی و احساس ناآرامی در کشور منجر شده است.» اعتراضات دانشجویی در بنگلادش پس از آن آغاز شد که دادگاه عالی این کشور در پنجم ژوئن دستور بازگرداندن ۳۰ درصد مشاغل دولتی را برای فرزندان «ایثارگرانی» که در نهضت استقلال این کشور در سال ۱۹۷۱ شرکت کردند، آغاز شد. معترضان این سهمیه‌بندی را تبعیض‌آمیز دانسته و معتقدند که دولت می‌تواند از آن برای پاداش‌دهی به طرفداران خود بهره‌برداری کند. درگیری‌های خشونت‌آمیز روز دوشنبه ۱۵ ژوئن پس از حمله معترضان دانشجویی توسط فعالان لیگ چاترا بنگلادش، شاخه دانشجویی حزب لیگ عوامی به رهبری شیخ حسینه، آغاز شد. روز پنجشنبه هزاران دانشجو در داکا با پلیس مسلح درگیر شدند. الجزیره به نقل از منابع پلیس گزارش کرده که حداقل ۱۱ نفر از جمله یک راننده اتوبوس و یک دانشجو کشته شدند.

نخستین مورد تب دنگی در تهران شناسایی شد- ابتلای ۱۵۱ نفر در ایران به تب دنگی

رسانه‌های داخلی ایران به نقل از بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از شناسایی «نخستین مورد تب دنگی در تهران» خبر داده‌اند و نوشته‌اند که این فرد «مسافر» بوده است. عشرتی در رابطه با تعداد کل مبتلایان به تب دنگی در کشور گفت: «با توجه به نظام مراقبتی بهداشتی که در کشور وجود دارد، تا روز چهارشنبه ۲۷ تیر، ۱۵۱ نفر در کشور به تب دنگی شناسایی شدند که از این تعداد ۱۲ مورد انتقال محلی بوده است؛ یعنی این افراد سابقه سفر نداشند و در داخل کشور آلوده شوند». به گفته او از این تعداد ۱۳۰ نفر از کشور امارات، ۷ مورد از پاکستان، یک مورد از عمان و یک مورد از بنین آفریقا مبتلا شده بودند. عشرتی هم‌چنین افزود که عموم مردم از لباس‌های آستین بلند و رنگ‌های شاد استفاده کنند و استفاده از کرم‌های ضد گزش حشره چه به صورت طبیعی یا شیمیایی میتواند از ابتلا جلوگیری کند. به گفته او تاکنون استان‌های هرمزگان، فارس، خوزستان، بوشهر، تهران، مشهد، سیستان بلوچستان، اصفهان و گیلان به تب دنگی آلوده شدند.

یک زندانی را در زندان مرکزی رشت اعدام کردند

دستگاه قضایی حکومت ایران جان یک زندانی دیگر را از طریق اجرای حکم اعدام گرفت. بنا بر گزارش سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ، سحرگاه چهارشنبه ۲۷ تیر، یک حکم اعدام در زندان مرکزی رشت به اجرا درآمد. زندانی اعدام شده که هویتش طاهر صادقی احراز شده، با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود. اعدام این زندانی تا کنون از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. بر اساس آمار منتشر شده از سوی این نهاد حقوق بشری از آغاز سال ۲۰۲۴ میلادی تاکنون دست‌کم ۲۶۳ نفر در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند. سازمان عفو بین‌الملل ۹ خرداد / ۲۹ مه در گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام در جهان اعلام کرد که ایران در سال ۲۰۲۳ به تنهایی ۸۵۳ نفر را اعدام کرده است که تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است.

پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کُرد را از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم کردند

پخشان عزیزی، فعال زن کُرد که با اتهام «بغی» در زندان اوین تهران به سر می‌برد از دو هفته پیش از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم شده است. بنا بر گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، نهاد ناظر حقوق بشر مستقر در فرانسه، این زندانی سیاسی از ۱۶ تیر ۱۴۰۳ با دستور شورای انضباطی زندان از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم شده است. این تصمیم پس از صدور به او ابلاغ شده، اما هیچ توضیحی در مورد علت و مدت این محرومیت داده نشده است. پخشان عزیزی، اهل مهاباد و فارغ‌التحصیل مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران در ۱۳ مرداد سال گذشته به دست نیروهای وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. چند تن از اعضای خانواده او نیز همزمان بازداشت و پس از چند روز بازجویی آزاد شدند. شبکه حقوق بشر کردستان پیش‌تر گزارش کرده بود که پخشان عزیزی را برای انجام اعتراف اجباری به «عضویت در گرو‌‌ه‌های اپوزیسیون» از سوی بازجویان امنیتی مورد شکنجه جسمی و روحی قرار داده‌اند. پخشان عزیزی در اعتراض به شکنجه و فشار بازجویان برای پذیرش این اتهام و انجام اعترافات تلویزیونی به مدت چند روز دست به اعتصاب غذا زد و با رد کلیه اتهام‌های مطرح شده، اعلام کرده که به مدت چندین سال به عنوان مددکار اجتماعی و مترجم در مناطق جنگ زده در کردستان سوریه فعالیت داشته است. پخشان عزیزی برای اولین بار ۲۵ آبان ۸۸ در گردهمایی اعتراضی دانشجويان کُرد دانشگاه تهران عليه اعدام‌های سیاسی در کردستان، به دست مأموران امنیتی بازداشت شد. این فعال کُرد پس از چهار ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد و پس از مدتی از ایران خارج شد و طی سال‌های اخیر در اقلیم کردستان عراق اقامت داشت.

ویروس‌ فلج اطفال در نمونه‌های فاضلاب نوار غزه شناسایی شد

وزارت بهداشت اسرائیل و سازمان جهانی بهداشت از مشاهده ویروس‌های فلج اطفال در نمونه‌های فاضلاب غزه گزارش دادند. وزارت بهداشت غزه نیز اظهارات مشابهی را بیان کرد و گفت که به دلیل تخریب زیرساخت‌ها، فاضلاب از جمله در کمپ‌های آوارگان روان است. مشاهده این ویروس در فاضلاب غزه، خطر ابتلای هزاران نفر به فلج اطفال را به همراه دارد. وزارت بهداشت غزه از اسرائیل خواست تا عملیات نظامی در نوار غزه را متوقف کند تا آب سالم به غزه وارد و تصفیه فاضلاب از سر گرفته شود. در بیانیه وزارت بهداشت اسرائیل هم آمده است که مقامات وضعیت را زیر نظر دارند تا از خطر ابتلا به بیماری در اسرائیل جلوگیری کنند. عامل فلج اطفال، ویروسی است که به نخاع و سیستم اعصاب حمله می‌کند و می‌تواند باعث فلج در کودکان شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد ولی با واکسیناسیون می‌توان در مقابل آن ایمنی ایجاد کرد.