ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پنتاگون: به یک ناوشکن آمریکایی و چندین کشتی تجاری در دریای سرخ حمله شد

پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک ناوشکن آمریکایی و چندین کشتی تجاری در دریای سرخ هدف حمله قرار گرفته اند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌اش نوشت: «ما از گزارش‌ها درباره حمله به یو اس اس کارنی و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ مطلعیم و پس از به دست آوردن اطلاعات، آنها را ارائه خواهید داد». ناوشکن یو اس اس کارنی همان ناوشکنی است که موشک‌ها و پهپادهای حوثی‌های یمن علیه اسرائیل را ردگیری می‌کرد. به گزارش «فاکس‌نیوز»، یو اس اس کارنی ماه گذشته ۱۵ پهپاد و چهار موشک کروز شلیک‌شده از سوی یمن در شمال دریای سرخ را ساقط کرده بود. پیش از این بریتانیا گفته بود که حمله‌ای پهپادی و انفجاری در پی آن در دریای سرخ رخ داده اما بیش از این اطلاعاتی گزارش نکرده بود. هنوز اطلاعات بیشتری از این حمله که می‌تواند به تشدید جنگ در خاورمیانه بپردازد، منتشر نشده است.

سخنان توهین‌آمیز وزیر کار در جمع معلولان: «به امید ایرانی بدون معلول»

سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذر، به عنوان روز جهانی معلولان ثبت شده است تا در این روز نسبت به حقوق افراد دارای معلولیت بیشتر آگاهی‌رسانی شود. در ایران اما سخنان صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع افراد دارای معلولیت، حاشیه‌ساز شد تا جایی که بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان به آن واکنش نشان داد و گفت: «مسئولانی هستند که نگرش درستی نسبت به معلولیت و افراد دارای معلولیت ندارند». وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکشنه ۱۲ آذر، در جمع افراد دارای معلولیت گفت، «به امید ایرانی بدون معلول». او هم‌چنین گفت: «جامعه جهانی در مقابل موضوع فلسطین، کر و کور و لال شده‌اند». چنین اظهاراتی از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران تازه نیست و در سال‌های اخیر نیز در مواردی مسئولان دولتی در صحبت‌هایشان با بکار بردن واژه‌ها و الفاظ نامناسب موجب رنجش و ناراحتی جامعه معلولان شده‌اند. به گفته مدیر کمپین معلولان، اظهارنظر این مقام دولتی «توهین رسمی» به افراد دارای معلولیت در مراسم گرامیداشت آن‌ها بوده است. مروتی به تجارت‌نیوز گفت: «وقتی مسئولان شناخت صحیحی از معلولیت نداشته باشند، برای رسیدگی به مشکلات آنها هم همین نگاه را خواهند داشت. بعد از نگرش مسئولان به مسئله رعایت حقوق افراد دارای معلولیت می‌رسیم. با دادن القاب پرطمطراق و صحبت‌های آنچنانی رسیدن به حقوق افراد دارای معلولیت امکان‌پذیر نیست.» مروتی با بیان این‌که «سال‌هاست مراسم گرامیداشت کلیشه شده است، افزود: «در روز گرامیداشت شعارهایی می‌دهند که از فردای آن فراموش می‌شود تا ۱۲ آذرماه سال بعد. مهم‌ترین اصل در روز گرامیداشت احترام به حقوق افراد دارای معلولیت است.» در هفته و ماه‌های اخیر افراد دارای معلولیت بارها برای اجرای قانون حمایت از معلولان تجمع اعتراضی داشته‌اند، اما صدای آنها تاکنون به گوش مقامات دولتی نرسیده است. به گفته رسانه‌ها قرار بود ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی هم امروز با افراد دارای معلولیت دیدار کند اما این دیدار انجام نشده است.

یک موسسه تحقیقاتی: ارتش‌ها علاوه بر نقششان در انتشار گازهای گلخانه‌ای، بودجه‌ کشورهای توسعه‌یافته را که باید صرف بحران اقلیمی می‌شده بلعیده‌اند

سازمان تحقیقاتی و ترویجگری «موسسه فراملی» (Transnational Institute) مستقر در هلند، در آستانه نشست اقلیمی سازمان ملل متحد (COP28) در دبی اعلام کرد کشورهای جهان در دهه گذشته به‌طرز بی‌سابقه‌ای بودجه خود را صرف هزینه‌های نظامی کرده‌اند، در حالی‌که همین کشورها از پرداخت تعهداتشان برای جلوگیری از گرم‌شدن زمین سر باز زده‌اند. این موسسه تأکید کرد که در COP28 دیگر نمی‌توان تاثیر ارتش بر گرم‌شدن زمین و تغییرات آب و هوایی را نادیده گرفت. «موسسه فراملی» هشدار داد طبق برآوردها ارتش‌های جهان حداقل ۵,۵ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای را تولید می‌کنند. با این حال، هیچ کشوری خود را ملزم به ارائه اطلاعات در مورد نقش ارتشش در انتشار گازهای گلخانه‌ای نمی‌داند. طبق گزارش این موسسه هزینه‌های نظامی در دهه گذشته ۲۵,۹ درصد رشد داشته است. بر این اساس همزمان که وعده اقلیمی کشورهای توسعه‌یافته مبنی بر پرداخت ۱۰۰ میلیارد دلار در سال به کشورهای درحال توسعه تا سال 2020، هنوز محقق نشده است، همین کشورها سالانه ۳۰ برابر بیشتر برای ارتش خود هزینه می‌کنند. مؤسسه فراملی تأکید کرد: «کشورهایی که باید برای سرمایه‌گذاری در اقدام‌های اضطراری اقلیمی با یکدیگر همکاری کنند، در عوض به رکوردهای جدید هزینه‌های نظامی می‌رسند». این سازمان افزود سال جاری «گرم‌ترین ماه‌های ۱۰۰هزار سال گذشته را شاهد بود» و تنها ۵ درصد هزینه‌های نظامی صرف‌شده از سوی کشورهای توسعه‌یافته «بیش از کافی بود» برای رسیدن به هدف بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری اقلیمی که بارها اعلام شده و تأمین نشده است.

هوای آلوده تهران در سال ۱۴۰۰ جان ۶۳۹۸ نفر را گرفت

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفت بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ آلودگی هوا جان ۶۳۹۸ نفر را گرفت. او زیان مالی ناشی از مرگ و میر را با استناد به گزارش وزارت بهداشت سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: «قطعا این عدد در سال ۱۴۰۱ بیشتر می‌شود». عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که «در سال گذشته از ۱۶ نیروگاه ۱۴ نیروگاه مصرف مازوت داشتند»، افزود: «نمی‌دانم چرا می‌خواهند بگویند در اطراف تهران مازوت‌سوزی نداریم. این‌گونه بهتر است که بگویند در فصل زمستان گذشته مازوت نسوزانده‌ایم».

مجلس ایران لایحه «حمایت از زنان در برابر سوءرفتار» را پس از ۹ ماه معطلی دوباره به «کمیسیون تخصصی» برگرداند

۹ ماه پس از تصویب کلیات لایحه موسوم به «حمایت از زنان در مقابل سوءرفتار» این لایحه بدون هیچ پیشرفتی به «کمیسیون تخصصی»‌ بازگشته است. طبق گزارش خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی (ایرنا) حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر گفت: «لایحه حمایت از زنان در مقابل سوء رفتار بعد از رفت‌وآمدهای زیاد و کار مشترک کمیسیون تخصصی اجتماعی و سایر کمیسیون ها در صحن مطرح شد و به اشکالاتی برخورد که بر این اساس به کمیسیون بازگشت». او افزود: «بر این اساس کمیسیون اجتماعی باید ایرادات و اشکالات را رفع کرده و بار دیگر آن را برای بررسی به صحن برگرداند». او زمان بازگشت لایحه به صحن مجلسه را بسته به اولویت‌بندی هیئت رئیسه و رفع اشکالات در کمیسیون اعلام کرد. حسین گودرزی لایحه ارتقای امنیت زنان را که یک روز پس از عزل جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل در مجلس تصویب شد «از کارهای فاخر و بزرگ مجلس یازدهم» و «مطالبه رهبر» خواند. لایحه یک فوریتی «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» پس از دست‌کم ۱۲ سال در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۰ فروردین/۹ آوریل با ۱۹۰ رای موافق، ۴۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در مجلس تصویب شد. فوریت این لایحه در جلسه علنی اردیبهشت سال ۱۴۰۰ تصویب شده بود. طبق گزارش‌های رسمی این لایحه باوجود جرح و تعدیل‌های فراوان و خودداری از به‌رسمیت‌شناختن انواع خشونت مرد به زن در بستر خانواده و جامعه و حتی تقلیل مفهوم خشونت به «سوءرفتار»، بر «بازدارندگی و پیشگیری، ارتقای امنیت روانی و جسمانی زنان در محیط خانه، کار و اجتماع» متمرکز است و برخی از رسم‌هایی را که به خشونت پایدار علیه زنان منجر می‌شوند جرم‌انگاری کرده است. وقت‌کشی و وقفه در تصویب و اجرای این لایحه که به گفته فعالان می‌تواند تا حدی بازدارندگی ایجاد کند، جان زنان بیشتری را خواهد گرفت. مجلس یازدهم در حالی پس از ۹ ماه لایحه حمایت از زنان را به کمیسیون پس می‌فرستد که لایحه موسوم به حجاب و عفاف را در طی یک ماه به صحن علنی مجلس رساند و پنج‌روز بعد از تصویب بررسی لایحه با یک فوریت، کلیات آن‌را تصویب کرد.

سام رجبی، فعال محیط زیست پس از تحمل شش سال حبس، آزاد شد

سام رجبی، فعال محیط زیست با پایان دوران محکومیت شش ساله خود یکشنبه ۱۲ آذر از زندان آزاد شد. کتی رجبی، خواهر سام رجبی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) این خبر را تأیید کرده و نوشته است: «تمام شد. سامی آزاد شد». سام رجبی اوایل بهمن ‌ماه سال ۱۳۹۶ به همراه تعدادی دیگر از فعالان محیط زیست «مؤسسه میراث پارسیان» به نام‌های هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز و کاووس سیدامامی توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. کمی بعد عبدالرضا کوهپایه نیز بازداشت شد. این فعالان محیط‌زیستی در زمینه حفظ حیات وحش ایران مشغول کار بودند. چندی بعد سام رجبی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به همراه ۷ متهم دیگر پرونده موسوم به فعالان محیط زیست محاکمه و از بابت اتهام «همکاری با دولت آمریکا» به شش سال حبس محکوم شد. لیلی هوشمندافشار، مادر سام رجبی ۱۹ دی‌ ۹۹ درگذشت و پسرش سام رجبی یک روز پس از فوت او به مرخصی ۵ روزه فرستاده شد. مادر سام رجبی از مدت‌ها قبل به بیماری سرطان مبتلا بود و به دلیل وخامت حال حتی از رفتن به زندان و ملاقات با فرزندش نیز ناتوان بود؛ با این وجود دادستانی تهران با درخواست مرخصی سام رجبی و ملاقات با مادرش مخالفت می‌کرد.

آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی را به دادگاه احضار کردند

در ادامه فشارها و پرونده‌سازی‌های امنیتی علیه دانشجویان، یکشنه ۱۲ آذر، آرمیتا پاویر، دانشجوی زیست سلولی دانشگاه «شهید مدنی» آذربایجان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه احضار شده است. این دانشجو که هم‌اکنون در زندان تبریز حبس شده است، از ۱۵ آبان سال جاری در اعتراض به فشار دستگاه‌های امنیتی دست به اعتصاب غذا زده است و بر اساس گزارش‌های رسیده به شوراهای صنفی دانشگاه‌ها، حال جسمی او مساعد نیست به‌طوری‌که هفته گذشته مسئولان زندان مجبور به انتقال او به بیمارستان شده‌اند. شوراهای صنفی دانشجویان کشور، نوشته است که مسئولیت حفظ جان و سلامت آرمیتا پاویر برعهده سازمان زندان‌ها است و باید در ساحت افکار عمومی پاسخگوی آسیب‌های تحمیل شده به این دانشجو باشند. پیش از این نیز، آرمیتا پاویر در تماس با خانواده خود اعلام کرده بود که از طرف نهاد و دادستانی برای ابراز ندامت در مورد پرونده سال گذشته تحت فشار قرار دارد. نیروهای امنیتی آرمیتا پاویر را سی‌ام شهریور ۱۴۰۱ بازداشت به بند زنان زندان مرکزی تبریز منتقل کردند. آرمیتا پاویر در آبان‌ سال گذشته نیز بازداشت شده بود. این دانشجو پنجم و ۱۱ شهریور سال جاری نیر به دادسرای آذرشهر و تبریز احضار شده بود.

کارگران ذوب آهن اصفهان علیرغم فشار امنیتی برای دومین روز اعتصاب کردند

کارگران معترض ذوب آهن اصفهان برای دومین روز متوالی دست از کار کشیدند و با تجمع در محوطه کارخانه خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. اتحادیه آزاد کارگران فاش کرده است «مدیریت و حراست شرکت با همراهی نهادهای امنیتی تلاش کردند تا با ارسال پیامک‌های تهدید‌آمیز، احضار کارگران، تعطیل کردن برخی بخش‌ها و اضافه‌کار و اقداماتی از این دست مانع از تداوم اعتراض این کارگران گردند اما کارگران همچنان پیگیر خواسته‌های خود هستند». کارگران معترض خواهان اجرای صحیح طبقه‌بندی مشاغل، همسان‌سازی حقوق با دیگر شرکت‌های فولادی، افزایش ترمیمی دستمزد و دیگر آیتم‌های مزدی پیش از پایان سال‌اند. امیرحسین پرورش، مدیر روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران تجمع کارگران را تایید کرد اما مدعی شد که اعتراض آنها «تاثیری در روند تولید ندارد، چون افرادی که پست‌های تولیدی مشخص دارند مشغول کار هستند».