ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

به نسرین ستوده شهروندی افتخاری بولونیا اعطا شد

نسرین ستوده در پیامی ضمن تشکر از شهرداری بولونیا، خواهان توجه ویژه به شرایط سخت زندانیان سیاسی در ایران شد.

شهردار شهر بولونیا در شمال ایتالیا، روز پنج‌شنبه ۱۲ نوامبر/ ۲۲ آبان‌، شهروندی افتخاری این شهر را به نسرین ستوده، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی که به ‌تازگی به مرخصی اعزام شده و مبتلا به بیماری کووید-۱۹ شده است، اعطا کرد.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

در این مراسم سهیلا ارجمند به نمایندگی از نسرین ستوده، شهروندی افتخاری را دریافت کرد و پیامی از نسرین ستوده را خواند.

نسرین ستوده در این پیام ضمن تشکر از شهروندان ایرانی در تبعید، از دریافت شهروندی افتخاری بولونیا تشکر کرد و خواهان توجه جدی دولت‌ها به حقوق شهروندان شد.

ستوده همچنین خواهان توجه ویژه به شرایط زندانیان سیاسی در ایران شد که در وضعیت دشواری به سر می‌برند.

رسانه‌های ایتالیایی گزارش کرده بودند که مراسم اعطای شهروندی به نسرین ستوده در تالار شهر بولونیا و با حضور شماری از فعالان حقوق زنان، روزنامه‌نگاران و مقام‌های محلی برگزار می‌شود.

این مراسم به طور زنده از طریق صفحه فیس‌بوک شهرداری بولونیا پخش ‌شد.

پیش‌ از این و در روز ۲۰ فروردین ۱۳۹۸/ ۹ آپریل ۲۰۱۹، دادگاه کیفری ایتالیا هم نسرین ستوده را به عضویت افتخاری این دادگاه منصوب کرده بود.

شورای شهر پاریس هم در جلسه روز دوشنبه اول آوریل ۲۰۱۹/ ۱۲ فروردین ۹۸ خود، نسرین ستوده را به عنوان شهروند افتخاری پایتخت فرانسه برگزید.

پاتریک کلوگمن، شهردار پاریس با صدور بیانیه‌ای از اعطای شهروندی افتخاری پاریس به نسرین ستوده، به علت نقشش در دفاع از حقوق بشر در ایران خبر داده بود.

انجمن قلم آمریکا مستقر در شهر نیویورک هم به‌ عنوان قدیمی‌ترین سازمان حقوق بشری جهان و قدیمی‌ترین سازمان بین‌المللی ادبی، پیش از این با انتشار بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری نسرین ستوده و سایر زندانیان سیاسی در ایران شده است.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری، از مدافعان برجسته حقوق بشر در ایران است که تاکنون به‌دلیل فعالیت‌های مسالمت آمیزش بارها بازداشت و به حبس محکوم شده است.

این زندانی سیاسی پس از پیگیری‌های بسیار و به ‌دلیل ابتلا به چند بیماری، روز شنبه ۱۷ آبان‌ ماه، با موافقت دادیار ناظر بر زندان قرچک، به مرخصی درمانی اعزام شد.

به دنبال اعزام او اما مشخص شد که او به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده است. از آنجا که دوره نهفتگی بیماری کووید-۱۹ تا ۱۵ روز است، این زندانی سیاسی قطعاً در زندان قرچک به این بیماری مبتلا شده است.

ستوده، به عنوان کنشگر در حوزه حقوق بشر، فعالیت‌های خود را در سال ۱۳۷۰ در نشریه «دریچه گفتگو»، نزدیک به جریان ملی- مذهبی آغاز کرد. او سپس در امتحان کانون وکلا در سال ۱۳۷۴ قبول شد اما هشت سال طول کشید تا بتواند پروانه وکالت بگیرد. در این دوره هشت ساله، ستوده با تمرکز بر کار روزنامه‌نگاری در چندین روزنامه اصلاح‌طلب فعالیت داشت.

او پس از دریافت پروانه وکالت خود در سال ۱۳۸۲ فعالیت‌های خود را در زمینه دفاع از حقوق زنان، کودکان و زندانیان سیاسی در ایران ادامه داد.

نسرین ستوده از ابتدای فعالیت خود در زمینه دفاع از حقوق بشر بارها توسط نهادهای امنیتی بازداشت و پرونده‌های قضایی متعددی برایش گشوده شد.

این وکیل دادگستری آخرین بار در اسفندماه سال ۱۳۹۷ با مجموعا هفت عنوان اتهامی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد. از جمله عناوین اتهامی او در دادگاه «تشویق به فساد و فحشا» از طریق برعهده گرفتن وکالت پرونده «دختران خیابان انقلاب»، «عضویت موثر در گروهگ غیرقانونی و ضدامنیتی کانون مدافعان حقوق بشر لگام و شورای ملی صلح»، «ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی»، «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.

نسرین ستوده از برندگان نوبل آلترناتیو سال ۲۰۲۰ است.

کمیته جایزه نوبل آلترناتیو درباره اهدای این جایزه به نسرین ستوده گفته است:

«پایداری و استقامت نسرین ستوده برای احقاق حقوق مدنی و مبارزاتش با سرکوب [حقوق مدنی شهروندان] او را به یک شخصیت نمادین برای تحقق عدالت در ایران تبدیل کرده است.»

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    بله اهدای شهروندی بولینا و آنهم برای خانم نسرین ستوده زندانی که مبتلا به ویروس کرونا شده است چه افتخاری برای این زندانی بیمار می تواند داشته است ولی اروپا درمقابل این لطف ومرحمت شهروندبولیناشدن آلمان چنین ویزائی به چنین فرای تصور قاضی جنایت کاری داده است همچون قاضی منصوری ...بنابه گفته آواتودی: «حسن تردست» قاضی سابق قوه قضاییه جمهوری اسلامی با صدور بیش از ۸۰۰ حکم اعدام و مجازات‌های سنگین در ایران از جمله صدور حکم اعدام زنده یاد «ریحانه جباری» برای دیدار با فرزندانش به برلین آلمان رفته است. مریم تردست دختر، لیان دختر ۱۰ ساله نوه وعلی آقایی دامادش و نیز نصیر محمد تردست پسر قاضی مرگ و برادرش هم مقیم برلین آلمان هستند. مریم تردست در برلین دارای یک شرکت تجاری است. حسن تردست به همراه «زهرا دلیر» همسرش برای دیدار با فرزندانش به برلین آلمان رفته و صدور ویزا توسط دولت آلمان برای یک جنایتکار باسابقه، خلاف همه قوانین و موازین حقوق بشری است. حسن تردست که عامل داغدار شدن صدها خانواده است همانند بقیه مقامات جمهوری اسلامی فرزندان خود را به خارج از کشور فرستاده است.....باید چه را باور کرد حق وحقوق بشرخواهی اروپا را که انکار شامل اقشارآخوندها و قاضی هایشان شده و میشود ؟ و یا هدیه دادن شهروندی بولیانی و آنهم کشوری که اقشارسپاهی و بسیجی و دلالان و بازرگان حکومت اخوندی درآن اطراق کرده اند و به خانمی که هرگز ازندان بیرون نخواهد آمد؟